Mégis mozog

Minden ami mozog és elfér a képernyőn.

Friss topikok

  • Smileykiller (törölt): Ki csinálta ezt?Durva.Aztán a csoki is......Szia nyuszi...... (2009.02.12. 19:03) Is George Clooney gay?
  • Rkka: Üdv, Smileykiller, és én még azt hittem, hogy senki sem olvasta a bejegyzést! Szeretettel ajánlom ... (2008.12.25. 22:35) Passz
  • kiskicsicsiga: tv2.hu/2008-05-03/Hal_a_tortan_-_idilli_vacsora_Istvannal/ Hogy lehet Tüncike ilyen bunkó? mindent... (2008.05.05. 09:06) A hal neve: Tünde
  • Joker: igaz.. ez a baj, ha az ember blogot olvas, könnyű megfeledkezni róla, hogy ez egy napló.. dehát ha... (2008.01.04. 00:30) Frankómondók - Macskafogó 2.
  • human: na ez jó volt (2007.05.05. 00:24) Sunshine - Chris Cunningham napszemüvegben

Linkblog

Smooth Operátor - Vigyázat, csalok!

2007.04.29. 20:00 | Rkka | Szólj hozzá!

Bodó Viktor végül elvállalta a főszerepet Török Ferenc új filmjében, és biztos vagyok benne, hogy azóta is áldja az eszét – már ha látta a végeredményt, amit az országban mindezidáig egyébként csak kevesen. A Filmhu házivetítésének hála, a film megtekintését követő beszélgetésből kiderült, hogy Bodót, aki egyszer tök véletlenül felvette a mobilját, első körben a Szingapúrba írt epizódok érdekelték, és hosszabban kellett meggyőzni róla, hogy jó lesz neki, ha az Overnight nagyrészt Budapesten játszódó jeleneteiben a központi figurát alakítja, aki egy alfa yuppie, konkrétan.

City lights, business nights Elég az hozzá, hogy alfa yuppie az első öt percben bajba kerül. Nem kicsit. Úgyhogy törvénytelen eszközökhöz, Eszenyi Enikőhöz és folyószámlákhoz folyamodik, hogy valahogy összekapja a dolgokat. A végrehajtandó tranzakció, amellyel menthetné a Zegnáját, ha bejön, bravúr, ha nem, bűncselekmény.

No place for beginners or sensitive hearts A tranzakció maga megosztja majd a közönséget: lesz, aki érti, és lesz, aki nem. Megnyugtatásul közlöm, hogy én nem értettem, de nem vagyok közgazdász, hanem királylány – a 22-es csapdájában Milo Minderbinder ügyletei is teljesen összezavartak – de ettől még mindkét alkotás élvezhető, kerek egész. Itt, a regénnyel ellentétben, saját szemünkkel láthatjuk az összegeket számítógépek monitorain, és pár tonna felvásárolt búzát is, amit egy bróker háza előtt rakodnak le, majd vissza ugyanarra az IFÁ-ra. Mindez persze elég kéne, hogy legyen némelyek megvilágosodásához. A vásznat a film nagy részében kitöltő, szürkéskékre fényelt, rideg felületek és csillogó ablakok sikeresen keltik a nézőben az idegenség nyomasztó érzetét, és a külvilágtól való elzártság kétes elefántcsonttorony-élményét közvetítik, amellyel a film bróker-karakterei nap mint nap küzdenek. Szürkék a laptopok, a kosztümök, a növények és az égbolt is, az egyetlen színes holmi az élénkrózsaszínnek hangzó első telefoncsörgés, amely mindannyiuk munkanapjának kezdetét jelenti.

Diamond nights and ruby lights high in the sky A felületesebb szemlélők azért  bőven örülhetnek majd a Szingapúr helyett Bombayben felvett színes-szagos jeleneteknek, a vállalati buli vörös fényeinek (párhuzamban Vass/Bodó egyre feljebb szökő vérnyomásával a kritikus ponton), a térképpel tájékozódó taxisofőrnek (Gyabronka József), az infantilizmusba menekülő nagyfőnöknek (Máté Gábor), Eszenyi szanaszét guruló fehér gyöngysorának, vagy Igor Lazin animációinak, amelyekkel a főhős az interneten lógva nemcsak magát szórakoztatja.

Heaven help him when he falls Bodó Viktor karakteréért, aki többször bizonyítja a film során, hogy érzelmileg meglehetősen korlátolt, olykor kifejezetten gyökér, elég nehéz izgulni, viszont szerencséjére vannak körülötte olyan nők (például Rozi, a csaja - Pető Kata), akik képesek ezen napirendre térni és meggyőzően tolni a pasast valami szebb világ felé. Így kiderül, hogy a csúnya fiúknak is van szívük. Mondom, van szívük, csak majd holnap: ha a tranzakció sikerül.

 
(Köszönet Sadé-nak.)

Címkék: sade magyarvaló

A bejegyzés trackback címe:

https://megismozog.blog.hu/api/trackback/id/tr6065023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása