Mégis mozog

Minden ami mozog és elfér a képernyőn.

Friss topikok

  • Smileykiller (törölt): Ki csinálta ezt?Durva.Aztán a csoki is......Szia nyuszi...... (2009.02.12. 19:03) Is George Clooney gay?
  • Rkka: Üdv, Smileykiller, és én még azt hittem, hogy senki sem olvasta a bejegyzést! Szeretettel ajánlom ... (2008.12.25. 22:35) Passz
  • kiskicsicsiga: tv2.hu/2008-05-03/Hal_a_tortan_-_idilli_vacsora_Istvannal/ Hogy lehet Tüncike ilyen bunkó? mindent... (2008.05.05. 09:06) A hal neve: Tünde
  • Joker: igaz.. ez a baj, ha az ember blogot olvas, könnyű megfeledkezni róla, hogy ez egy napló.. dehát ha... (2008.01.04. 00:30) Frankómondók - Macskafogó 2.
  • human: na ez jó volt (2007.05.05. 00:24) Sunshine - Chris Cunningham napszemüvegben

Linkblog

10 mph - Hunter Weeks, 2005

2011.04.01. 14:30 | mr_lemming | Szólj hozzá!

Ez a film három kívánság teljesítéséről szól. Amerikai akarok lenni. Buddhista akarok lenni (oké, ez ellentmondás). És dokumentumfilmes akarok lenni.
Amerikainak lenni egész biztosan valami megközelíthetetlen állapot. A film egyik síkja, hogy az egyik parttól eljutnak a másikig. És eközben olyan éghajlati változáson mennek keresztül, amit Kínát megközelítve sikerült átélni. Bájos pillanat, amikor Indianaba érve először látnak sárguló faleveleket. Satöbbi. Meg a város és város és város és vidék és vidék közötti különbségek. Miközben felvonultatva ezt a kavalkádot azért végig hangsúlyozzák, hogy mindenütt a kedves emberek. Ja, meg akik önmagukat keresik.
És már ott is vagyunk a buddhizmusnál. Két arc, akik unják az IT-munkájukat, és kezdeni akarnak valamit magukkal. Hát kitalálják, hogy dokumentumfilmesek lesznek, és felveszik, ahogy egy Segway segítségével, 10 mérföldes sebességgel átszelik a kontinensüket. És útközben annyi flow-élményes emberrel találkoznak, hogy már-már azt lehetne hinni, hogy az USA hivatalos vallása a buddhizmus. És mennek. Menetközben kénytelenek felélni a nyugdíj-előtakarékosságukat, de hát a flow... És még a legjobb barátjuk is (konyha)filozófus. A buddhista részből a kedvencem, amikor egy mindenki által ellenjavallott gettó-városba mennek csakazértis. És ugyanúgy elbeszélgetnek a gettófeketékkel, mint bárkivel. Ti ezzel, át a kontinensen? Azta'! Hé, gyere, nézd már. Jé, neked is van ikertestvéred? Satöbbi.
Na meg a dokumentumfilm. Utoljára Kamondi Magyar tarka sorozatában találkoztam ezzel a "bármi téma" megközelítéssel. Vagy ilyen volt régen Fiala, amikor felment valamelyik hídra a felvevőjével, és aki szembejött, azzal elbeszélgetett. És mindenkiben volt egy történet. Hát ez is ilyen.
Ennek a filmnek a fenti három kívánság az alaptétele. Nem akar többet. Megnézed, és azt gondolod, hogy bárcsak neked is lenne bátorságod otthagyni, amiben üldögélsz. Pénz meg úgyis lesz majd valahogy. Nem az a fontos. Respekt.

Címkék: usa dokumentum nagytakarítás

A bejegyzés trackback címe:

https://megismozog.blog.hu/api/trackback/id/tr232791213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása